Khamis, 25 Februari 2010

Syafiq kena simen balik

lamanya aku taka mencoret di sini kan??? Okey laa...nih pon aku just nak update info tentang Syafiq...Well,pada 19 Februari 2010 yang lalu aku dah bawak dia gi 2nd appoinment..Mengikut arahan dari Dr. Zairul (1st appointment),datang2 jek nanti terus gi bukak simen kat kaki Syafiq..Masa nak bukak tuh,punya laa dia meraung...."Jangan potong kaki apiq....Apiq tak nak bukak simen,kaki apiq tak elok lagi..." Aduhai....Letih memujuknya...tambah pulak sorang MA kat situ kuat nyakat dia...makin bertambah meraung laa kawan tu...Nak kena Uncle Nawal nih..

So after dah bukak simen,dapat laa tengok tempat luka jahitan dia tuh...Alhamdulillah..dah kering...nampak ok jek..Terus gi x-ray pulak...Nasib baik laa hari tuh orang tersangat ler kurangnya...so takder laa nunggu lama sangat...
Then,masa gi kat klinik orthopedic balik,tetiba datang sorang doktor...check Syafiq...then terus dia bagitau yang Syafiq kene simen balik...Kitorang time dengar tuh terus macam down and frust...tambah lak...sepatutnya kene jumpa Dr. Zairul tapi doktor lain lak yg bagi arahan...

So bila masuk balik bilik untuk pasang hip spica tuh,sembang2 ngan Nawal tuh..then dia bagitau yang Dr. Zul tuh tadik 2nd bos kat situ...Erk....Kira Doktor Specialist ler tuh...heheheh....Sori Dr...ingatkan just MO jek tadi...

Masa pasang simen balik tuh,Syafiq dah makin cool...iyer laa sebab tadik dia gak meraung nak pasang balik simen kan...Cuma kali nih dia meraung "Jangan potong nanot apiq" hahahaha...mana tak nyerr....si Nawal tuh ngusik nak sunatkan dia...

Insya allah dalam masa sebulan lagik kami akan gi check up balik...Harap2nya proses pemulihan Syafiq akan berjalan dengan lancar..Amin.

Selasa, 9 Februari 2010

**Geleng-geleng kepala**

Rasanya minggu lepas,meja aku nih dah berkurangan ngan segala dokumen dan fail..Pendek katanya dah nak clear laaa...Tapi minggu nih....meja aku balik penuh dengan segala macam fail dan dokumen...Hahahha...aku tengok pon pening....

Tuh tak masuk lagik ngan meja sebelah yang aku gunakan...Yer laa..dah meja akau berserabut,aku lari jap ke meja sebelah...Konon nak cari ketenangan...At last,dua-dua meja berselerak ngan barang-barang serta hasil kerja aku...heheheh...

Harap-harap hari nih aku dapat kemaskan workstation aku nih sebab esok nak audit dah....

Sabtu, 6 Februari 2010

Makan Makan Makan

Haaa….jom kita bercerita bab makan pulak…Masa pegi Kursus baru-baru nih kat UTP..aku berkesempatan laa gi check BMI.opsss……dah obesity…Alamak!!!!
Nih dah tahap kronik nih…Actually memang aku dah notice pun yang badan aku memang tengah naik giler nih….Badan dah rasa berat…baju dah banyak tak muat balik..Uhuk…Dan memang aku dah bertekad untuk control pemakanan start this February…Hopefully this time will successful..

But…yang tak bestnya…..perut aku nih asyik laa suruh tuannya…makan makan makan…hahahah…camno nih ????Haiyarkkk…..

ERk….ada satu lagi kisah berkaitan makan…Alkisahnya,kat opis aku nih memang always gak buat acara makan2…sometime tu di organizekan oleh Unit-unit.Macam hari nih laaa haaa….tengahari tadik…dept aku pon wat lunch….Dept hubby aku pon wat lunch jugak...And petang nih dept hubby aku sekali lagi wat makan-makan cendol with pulut..yang ironinya,ada jugak yang orang dok puas ajak depa datang makan,siap call bagai tapi bleh plak depa kata depa tak kene ajak..So merajuk laa...Haiyaaa.....Takkan nak kene hantar kad jemputan pulak kot???kitorang-kitorang yang pegi nih pon just depa call jek...


Ntah laaaa.....rambut sama hitam...hati lain-lain....Susah nak telah kan???

Selamat Hari Jadi Syafiq..

Alhamdulillah....hari nih 5 Februari 2010,genap Syafiq 4 tahun....So pagi tadik aku dah nyanyi2 dah lagu besday kat dia...

Hepi besday to you...
Hepi besday to you..
Hepi besday to Muhammad Syafiq Imran
Hepi Besday to you...

Semoga Syafiq akan cepat sembuh,dapat aktif balik seperti sediakala..Semoga Syafiq juga akan jadik anak yang bijak,beriman,taat kepada ibu bapa dan menjadi anak yang berguna.Amin.

Selasa, 2 Februari 2010

Biskut Bakul

hmm...di tika dan saat ini,aku tengah makan biskut bakul(sebab tuh terlintas nak wat tajuk cenggini)....Si Azmir kata,fatimah yang buat...Ntah lerr...memula macam taknak makan..tapi last2 makan jugak...Kang si Azmir kecik hati....heheh...Tapi bila dah makan,ehh..sedap jugak...cuma manis sket aa..standard laa kuih2 cenggini kan...Sesuai untuk wat hantaran bertunang...

Erk.....hari nih opisku berpanas sebab aircond rosak maaa....sebenarnya dah berhari2 rosak..tapi boleh jek on balik...cumanya hari nih tak bleh langsung plak...

Hmm....alhamdulillah....hingga ke hari ini,masih ramai yang datang menziarah Syafiq kat umah...Siap yang datang dari Melaka pon ada...heheh....Dan bersyukur jugak sebab suami ku telah ditangguhkan hari lapor dirinya pada 1 Mac 2010 nanti...

Okay lerr...nak sambung bua kerja di tengah2 kepanasan dunia nih....Wassalam.

Isnin, 1 Februari 2010